Ένας σύντομος οδηγός για την αυξητική στήθους

Αν κοιτάξει κανείς λίστες με τις πιο δημοφιλείς εγχειρήσεις, θα συνειδητοποιήσει ότι η πιο δημοφιλής είναι η αυξητική στήθους. Η συγκεκριμένη επέμβαση απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες θέλουν να αισθάνονται πιο όμορφες και θηλυκές τονίζοντας το μπούστο τους. Αυτό που μπορεί να ζητήσουν από τον γιατρό είναι να «σηκώσει» το στήθος τους, να αυξήσει το μέγεθος του ή να φέρει πιο κοντά τα στήθη μεταξύ τους έτσι ώστε να πετυχαίνει πιο σέξι κι εντυπωσιακές εμφανίσεις όταν θα φορά κολλητά ρούχα ή ρούχα με έντονο ντεκολτέ.

Παρά το γεγονός όμως ότι η επέμβαση αυτή είναι τόσο δημοφιλής, υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν ξέρουν ή παρανοούν πολλές γυναίκες. Ας δούμε λοιπόν έναν σύντομο οδηγό για την αυξητική στήθους.

Η ιδανική ασθενής

Εννοείται ότι η αυξητική στήθους μπορεί να γίνει από όλες τις γυναίκες και να προσαρμοστεί στα μέτρα και στη περίπτωση τους. Αυτό που θα πρέπει να κάνει πρώτα η ασθενής όμως, είναι να σκεφτεί καλά τις αλλαγές που θέλει να κάνει. Ενώ όλες οι γυναίκες θέλουν ένα φυσικό αποτέλεσμα, δεν είναι λίγες αυτές που επιμένουν σε υπερβολική αύξηση του μεγέθους του στήθους – σε σχέση με τον σωματότυπο τους – η οποία και φυσικά κάνει προφανές το γεγονός ότι έχουν κάνει πλαστική. Για αυτόν τον λόγο, όταν ψάχνετε και ενδιαφέρεστε σχετικά με πλαστικές επεμβάσεις στήθους, καλό είναι να δείτε και πολλά αποτελέσματα πριν και μετά για να μπορέσετε να αποφύγετε μοιραία λάθη.

Επιπλέον, όσες γυναίκες θέλουν να ασχοληθούν με το μόντελινγκ ή με άλλα επαγγέλματα στα οποία η εμφάνιση παίζει σημαντικό ρόλο, θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν με άτομα του χώρου σχετικά με τον αν τελικά είναι απαραίτητη μία επέμβαση για την περίπτωση τους και πιο αποτέλεσμα θα πρέπει να επιδιώξουν για να μην έχουν προβλήματα στην εργασία τους. 

Τι είναι τα περίφημα ενθέματα σιλικόνης

Είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι η αυξητική στήθους γίνεται με την τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης στον μαστό. Αυτά τα ενθέματα λοιπόν, αποτελούνται από ένα περίβλημα από στερεή σιλικόνη και από ένα υγρό το οποίο βρίσκεται μέσα στο εν λόγω περίβλημα. Το περίβλημα είναι το ίδιο για όλα τα ενθέματα, αυτό που αλλάζει είναι το υγρό το οποίο και καθορίζει πόσο φυσικό θα είναι το στήθος στην αφή. Πλέον τα ενθέματα γεμίζονται με ειδικό υγρό σε μορφή τζελ, το οποίο προσφέρει ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα αλλά και είναι απόλυτα ασφαλές. Ακόμη και αν σκιστεί το εξωτερικό περίβλημα του ενθέματος – κάτι εξαιρετικά σπάνιο – το υγρό θα παραμείνει στη θέση του αφού είναι τζελ και όχι ρευστό.

Πως γίνεται η επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται πάντα με ολική αναισθησία και διαρκεί περίπου μία ώρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ώρας, ο γιατρός, ανάλογα με τη περίπτωση, θα κάνει μία μικρή τομή είτε κάτω από το στήθος, είτε στη περιοχή της θηλής είτε – σπανιότερα – στη μασχάλη και θα τοποθετήσει το ένθεμα. Το που θα τοποθετηθεί το ένθεμα, εξαρτάται από το ήδη υπάρχον στήθος της γυναίκας. Αν είναι ήδη αρκετά μεγάλο και χωρίς πτώση, το ένθεμα τοποθετείται πάνω από τον θωρακικό μυ αλλά κάτω από το στήθος. Αν από την άλλη το στήθος δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, το ένθεμα τοποθετείται κάτω από τον μυ, πράγμα που αυξάνει λίγο τον χρόνο ανάρρωσης.

Μετά το χειρουργείο

Εννοείται ότι λόγω της ολικής νάρκωσης η ασθενής θα πρέπει να έχει κάποιον συνοδό μαζί της, ο οποίος και θα αναλάβει να την πάει στο σπίτι της. Από εκεί και μετά, καλό είναι να πάρει και τουλάχιστον 3 με 4 ημέρες άδεια από την εργασία της. Η ασθενής τις πρώτες δύο εβδομάδες θα πρέπει να φορά ένα ειδικό αθλητικό σουτιέν το οποίο λειτουργεί και σαν επίδεσμος και να ακολουθεί πιστά τη φαρμακευτική αγωγή που θα γράψει ο γιατρός. Μετά τις πρώτες ημέρες τις επέμβασης η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά της, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτική και να μην κάνει εργασίες που απαιτούν να σηκώσει βάρη και να τεντώσει τα χέρια της. Καλό θα ήταν να αποφύγει και το γυμναστήριο για περίπου έναν μήνα ή τουλάχιστον για τις 15 πρώτες μέρες. Τέλος, απαγορεύεται αυστηρά η ηλιοθεραπεία τις πρώτες δύο εβδομάδες.