Αυξητική στήθους στην εφηβική ηλικία

Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να βελτιώσει κανείς την εμφάνιση του. Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι οι εν λόγω επεμβάσεις είναι πιο δημοφιλείς με τις γυναίκες, αφού ανέκαθεν ήταν πιο προσεκτικές με την εμφάνιση τους από τους άνδρες, ωστόσο τον τελευταίο καιρό τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Όσον αφορά τις γυναίκες λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι η επέμβαση για την οποία ενδιαφέρονται περισσότερο, είναι η αυξητική στήθους. Αυτό προκύπτει τόσο από τον αριθμό των επεμβάσεων που γίνεται κάθε χρόνο, όσο και από τις αναζητήσεις στο internet αλλά και σε άλλες πηγές για πληροφορίες σχετικά με αυτήν την επέμβαση. Γιατί όμως υπάρχει αυτό το τόσο έντονο ενδιαφέρον;

Το στήθος ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένο με το γυναικείο σώμα και την θηλυκότητα, γι’ αυτό και οι γυναίκες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το μέγεθος και το σχήμα του μπούστου τους. Δεν είναι λοιπόν σπάνιο μία γυναίκα με μικρό στήθος να αισθάνεται λιγότερο θηλυκή απ’ ότι μία γυναίκα με μεγαλύτερο στήθος ή ακόμη και με μέτριου μεγέθους. Για παράδειγμα, η Miley Cyrus είναι από τις celebrities που έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κάνει αύξηση στήθους και ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν ότι το μικρό της στήθος την έκανε να αισθάνεται σαν αγόρι και όχι σαν σέξι κοπέλα. Εδώ ξεκινάει κι ένα σημαντικό ζήτημα.

Εφηβεία κι αυξητική στήθους

Σε γενικές γραμμές, το γυναικείο σώμα διαμορφώνεται πλήρως κατά την φάση της εφηβείας, οπότε εδώ είναι και συνήθως που αρχίζουν κάποιες κοπέλες να έχουν προβλήματα με την εξωτερική τους εμφάνιση. Δεν είναι λοιπόν καθόλου σπάνιο φαινόμενο μία κοπέλα στα 15 ή στα 16 να βλέπει ότι το στήθος δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το μπούστο των φιλενάδων και των γνωστών της ή ότι δεν αναπτύσσεται με τον ίδιο ρυθμό. Σε αυτή την ηλικία λοιπόν μπορεί να είναι και η φάση που θα σκεφτεί σοβαρά μία κοπέλα να κάνει αύξηση στήθους για να γίνει πιο σέξι.

Γιατί να σκεφτεί μία κοπέλα την αύξηση στήθους;

Όπως είπαμε και πριν ο κύριος λόγος για τον οποίο μια κοπέλα σκέφτεται την αυξητική στήθους είναι το γεγονός ότι το στήθος είναι συνδεδεμένο με την θηλυκότητα αλλά και με τη σεξουαλικότητα της γυναίκας, αφού σύμφωνα και με πολλές έρευνες το στήθος είναι και το πρώτο σημείο που προσέχει ένας άνδρας σε μία γυναίκα. Είναι λοιπόν φυσικό μία κοπέλα με μικρό στήθος να μην αισθάνεται αρκετά σέξι, ειδικά όταν είναι δίπλα σε κοπέλες με μεγαλύτερο. Επίσης, δεν είναι και λίγες οι κοπέλες οι οποίες επηρεάζονται από τις διάφορες διασημότητες που έχουν κάνει αυτή την επέμβαση ακόμη και αν δεν το παραδέχονται.

Τι λένε οι γιατροί για την επέμβαση σε αυτή την ηλικία;

Ας ξεκινήσουμε από κάτι εντελώς βασικό: πλέον η αυξητική στήθους είναι μία απόλυτα ασφαλής επέμβαση, τα αποτελέσματα της οποίας είναι στις μέρες μας και σχεδόν τελείως φυσικά και αληθοφανή. Δεν υπάρχουν λοιπόν κίνδυνοι και ρίσκα από την επέμβαση. Ωστόσο, μιλάμε για μία από τις πλαστικές επεμβάσεις που έχουν τα πιο έντονα και προφανή αποτελέσματα στο γυναικείο σώμα. Τα αποτελέσματα μπορεί μεν να είναι αναστρέψιμα, αλλά καλό θα ήταν επεμβάσεις που γίνονται και μάλιστα με επιτυχία, να μην «ξε-γίνονται». Επιπλέον, πρόκειται για μία επέμβαση η οποία έχει πολλές παραμέτρους, όπως και το σχήμα και το μέγεθος που θα έχει το στήθος μετά το τέλος της.

Για όλα τα παραπάνω, οι γιατροί σχεδόν απαγορεύουν να γίνονται επεμβάσεις σε κοπέλες κάτω των 18 ετών, αφού θεωρείται ότι ναι μεν το σώμα τους έχει αναπτυχθεί πλήρως περίπου στα 16, αλλά από την άλλη δεν έχουν την ωριμότητα και την κρίση να κάνουν τις επιλογές που χρειάζεται να γίνουν.

Πως μπορεί να ενημερωθεί καλύτερα κανείς γι’ αυτή την επέμβαση;

Εννοείται ότι το internet είναι μία πολύ καλή πηγή πληροφοριών. Παρόλα αυτά, η καλύτερη πηγή πληροφοριών είναι ένας πλαστικός. Αν λοιπόν ενδιαφέρεται μία κοπέλα για την εν λόγω επέμβαση, δεν θα πρέπει να διστάσει να μιλήσει με έναν χειρουργό και να λύσει όλες τις απορίες. Εννοείται ότι αν η κοπέλα είναι πολύ νεαρή, καλό θα ήταν να έχει και την οικογένεια και τους γονείς μαζί.